gggggggggggggggggggg
Programul şi tematica activităţilor metodice ale profesorilor documentarişti din judeţul Argeş în anul şcolar 2021-2022
Bază de date CDI judeţ Argeş - an şcolar 2020-2021Programul şi tematica activităţilor metodice ale profesorilor documentarişti din judeţul Argeş în anul şcolar 2020-2021
-
27.02.2023: Stimați colegi, vă invităm să participați la CDIdei în cărți- ediția a VIII-a
Centrul Județean de Excelență Sibiu anunță continuarea Festivalului "CDIdei in carti", ediția a VIII-a, care a fost inclus în Lista activităților educative internaționale, naționale, regionale și interjudețene organizate în anul școlar 2022 - 2023 cofinanțate de ME , aprobată prin Ordinul ministrului nr. 3612/31.01.2023.
Festivalul este un proiect dedicat elevilor din clasa a III-a, până în clasa a X-a și le oferă acestora cadrul pentru dezvoltarea și manifestarea creativității, simțului artistic, imaginației, competențelor TIC și de comunicare, ale muncii în echipă.
CUM SE POATE PARTICIPA LA FESTIVAL?
Într-o primă etapă se vor înscrie unitățile de învățământ și centrele județene de excelență completând corespunzător formularul din link https://forms.gle/hTSthT4NtCkyRJAH8, până în data de 7 martie 2023, ora 24.
Vom organiza, după încheierea perioadei de înscriere, întâlniri online cu reprezentanții unităților de învățământ/ centrelor județene de excelență pentru a le prezenta mai multe informații. Metodologia de organizare și desfășurare a Festivalului este atașată aici.
În etapa a doua de înscriere, până în data de 27 martie 2023, se vor înscrie echipele de elevi din unitățile de învățământ înscrise în etapa anterioară. Formularul de înscriere pentru elevi va fi disponibil din data de 8 martie 2023.
Toate formularele și informațiile actualizate privind Festivalul se vor găsi pe site-ul acestuia, https://cdidei.excelentasibiu.ro/
Pentru mai multe informații, trimiteți mesaj la adresa cdidei.incarti@excelentasibiu.ro. -
28.11.2022:
Sărbătorind 1 DECEMBRIE la Centrul de documentare și informare al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Costești
Centrele de Documentare şi Informare au un rol esenţial în demersul educaţional.
Prin crearea lor s-a urmărit diversificarea și dezvoltarea ofertei de activitate şcolară şi extraşcolară, Casa Corpului Didactic având rol de coordonare metodologică, dezvoltarea reţelei CDI, monitorizarea şi evaluarea activităţii acestora.
Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Costești demonstrează că CDI este benefic pentru toți factorii implicați atunci când există colaborare, dorință, dragoste pentru frumos și deschidere la nou.
Dacă dispuneți în școală de un Centru de documentare și informare valorificați-l, merită. Imaginile din expoziția realizată în parteneriat cu CCD Argeș demonstrează acest lucru.
Felicitări CDI Costești, felicitări dragi copii și profesori. - 25.11.2022:
Cercul pedagogic al profesorilor documentariști s-a desfășurat la Centrul de documentare și informare al Școlii Gimnaziale “Liviu Rebreanu” Mioveni. Copiii talentați sub îndrumarea cadrelor didactice ne-au cântat și ne-au încântat cu programele artistice prezentate. Atunci când munca și talentul copiilor se împletesc cu dăruirea și pasiunea pentru ceea ce fac ale profesorilor, acestea dau naștere unor momente de neuitat. Mulțumim!
Felicitări doamnei profesor documentarist Rădulescu Elena pentru organizare.
- 10.06.2022:
Festivalul-concurs “CDIdei în cărţi”, ediţia a VII-a- faza județeană
Festivalul Național ”CDIdei în cărți” și-a propus să pună în valoare pasiunea pentru lectură și pentru cultură, dar și să ofere un cadru de reflectare a cunoștințelor și abilităților elevilor dobândite în contexte non-formale.
Etapa județeană a festivalului s-a derulat în perioada 6-7 iunie la sediul Casei Corpului Didactic Argeș, prilej cu care elevii înscriși în concurs și-au evidențiat abilitățile de lectură, competențele info-documentare, competențele TIC și de comunicare. A fost un eveniment de o mare încărcătură emoțională deoarece după doi ani în care sălile Casei Corpului Didactic au fost afundate în liniște, de data aceasta au vibrat de energie și voie bună.Festivalul s-a desfășurat pe patru categorii de vârstă, clasele a III-a - a IV-a, clasele a V-a - a VI-a, clasele a VII-a - a VIII-a, clasele a IX-a - a X-a, reunind 46 de echipe. Elevii, organizați în echipe de câte trei membri, coordonați de un cadru didactic/ bibliotecar, au ales o lucrare din lista pusă la dispoziție de echipa de management, pe care au citit-o și au realizat trei produse: fișa lucrării citite, jurnalul echipei și un obiect reprezentativ.
În funcție de secțiunea aleasă (limba română sau limbă străină) au realizat macheta unei scene/ secvențe reprezentative din carte, afiș pentru promovarea cărții în format fizic sau digital, booktrailer. Aceștia au pregătit o prezentare orală de maxim 10 minute a cărții și a obiectului realizat.În urma evaluării produselor prezentate de către echipele de elevi, la Faza Națională care este organizată de Centrul Județean de Excelență Sibiu în format asincron în perioada 20-27 iunie, s-au calificat 17 echipe.
Astfel, județul Argeș va fi reprezentat de către Școala Gimnazială ”Virgil Calotescu” Bascov (2 echipe - coordonatori prof. Trașcă Iuliana, prof. Olteanu Nicoleta), Școala Gimnazială ”Alexandru Davila” Pitești (8 echipe - coordonatori prof. Radu Simona, prof. Balcă Izabela, prof. Pop Ana Maria, prof. Antohi Alina, prof. Podaru Daiana), Colegiul Naţional "Dinicu Golescu" Câmpulung (4 echipe - coordonatori prof. Horvat Luiza, prof. Neguş Laura Elena, prof. Olteanu Maria), Școala Gimnazială ”Naum Râmniceanu” Corbi (1 echipă - coordonator prof. Stanciu Ionela), Liceul Teoretic ”Ion Barbu” Pitești (2 echipe - coordonatori prof. Drăguță Alix, bibl. Mutu Cristina Lorena). În unitățile școlare participante coordonarea și organizarea a fost realizată la nivelul bibliotecilor școlare de către Briceag Paula, Morăreasa Monica, Sătîrbașa Carmen, Precup Roxana, Mutu Cristina, iar la Școala Gimnazială Cicănești de către, prof. Andreea Sarchiz.
În fiecare zi, vom posta un filmuleț de prezentare al echipelor participante la faza națională a Festivalului ”CDIdei în cărți” pentru a vă face o idee câtă pasiune și muncă au depus în realizarea produselor finale atât elevii cât și coordonatorii.Felicitări tuturor participanților și succes la etapa națională!
- 22.03.2022:
Festivalul Național CDIdei în cărți
La cererea mai multor unități școlare s-a prelungit termenul de înscriere astfel:- înscrierea unităților: până în data de 27.03.2022, ora 24 https://forms.gle/HgFVFDufJsqV7CkK8
- înscrierea echipelor: până în data de 03.04.2022, ora 24.
Unitățile care se vor înscrie în această perioadă vor putea să înscrie echipele online în perioada 28.03 -3.04.2022. Până atunci, echipele pot completa fișa de înscriere pe care o vor trimite la adresa de email mirela.sufariu@ccdarges.ro.
Fișa de înscriere. Mai multe detalii aici. - 10.03.2022:
Festivalul național CDIdei în cărți a ajuns la a VII-a ediție. Mai multe informații aici.
Legislaţie CDI
- Norme MO 801
- Ordin Ministru 2855/2020
- OMECTS Nr. 4461/2010 Anexă definitivat
- OMECTS Nr. 4461/2010 Ordin de Ministru
- OMECT Nr. 2599/2007 Programă titularizare
- OMECT Nr. 2599/2007 Programă titularizare - Anexă
- Notă inspecţie prof. doc. 33169/2011
- OMECTS NR. 5556/7.10.2011 Regulamentul de Organizare şi funcţionare a bibliotecilor şcolare şi a centrelor de documentare şi informare.