Casa Corpului Didactic Argeş

 

Editura CCD Argeş

 

 

Ianuarie 2022 - În anul 2022, la editura CCD Argeș au apărut două cărți scrise de cadre didactice din județul nostru:
INTEGRATE CURRICULUM autori Pavel Margareta și Retevoi Popescu Ramona Elena
Tema prezintă importanță teoretică și practic-aplicativă a curriculumului integrat, care angajează un efort comun al mai multor discipline în cadrul procesului didactic modern.
Activitățile prezentate în această carte au fost dezvoltate ca urmare a participării la un curs structurat, finanțat Erasmus+, în cadrul proiectului Profesori Competenți, Educație de succes: Integrated Curriculum.
ENOUGH THEORY! LET S PLAYER! autori Mihaela Ivan și Diță Ilenuța
Tema abordată prezintă importanța jocului în sala de clasă, astfel încât să dezvolte la elevi capacitatea de exprimare și să promoveze dezvoltarea personal, fiind fundamentată teoretic pe literatura psihopedagogică, de specialitate, cu menționarea contribuției științifice a unor autori importanți la domeniul cercetat.

Iulie 2021 - Prima apariţie editorială 2020-2021 la editura C.C.D. Argeş: GRĂDINIŢA ŞI FAMILIA, PARTENERI ÎN FORMAREA COMUNITĂŢILOR, autor prof. Maria Lazăr. Tema abordată are importanţă teoretică şi practic-aplicativă întrucât prezintă problematica parteneriatului educaţional care angajează un efort comun grădiniţă-familie în educaţia preşcolarului şi în procesul formării personalităţii acestuia, în îmbunătăţirea stării de bine a copilului în general.

Publicaţiile Editurii Casei Corpului Didactic Argeş