CASA CORPULUI DIDACTIC ARGEŞ

25.05.2022: Sărbătoarea cărții continuă, în cadrul Proiectului ,,Colțul de lectură".
Astăzi, am poposit la Școala Gimnazială Nr. 1 Vlădești, unde am fost întâmpinați cu pâine și sare, cu frumoasele porturi populare, cu zâmbete sincere, de copii minunați. Sub privirile lor iscoditoare și încântate, am aranjat cărțile pe rafturi, construind, aproape de la zero, ceea ce de azi înainte se va numi BIBLIOTECA. Școlarii au fost dornici să ne ajute și au privit fascinați copertele volumelor, exprimându-și dorința de a le împrumuta cât mai curând. Zâmbetele de copil și căldura cu care ne-au întâmpinat doamna Director, Mihaela Ivan și cadrele didactice din școală ne-au îmbogățit sufletește.
Cu promisiunea revederii, am finalizat activitatea considerată un vis împlinit pentru toți participanții.
Le mulțumim tuturor celor care au transformat o idee într-un proiect frumos, cu sens pentru elevi. Astăzi, în cea de-a 7-a acțiune din cadrul proiectului ”Colțul de lectură”, care a adus peste 1000 de volume în biblioteca școlii, au fost prezenți alături de noi: prof. Maria Cătălina Dumitrașcu- Inspector școlar general adjunct I.S.J Argeș; prof. Daniela Dinculescu- Director Școala Gimnazială Ion Minulescu Pitești, alături de cadre didactice: prof. Silvia Vlad și prof. Rodica Dinescu; prof. Magdalena Crivac- Director Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu Pitești, alături de prof. Carmen Minulescu.

 

14.04.2022:

Proiectul Colțul de lectură, atât de drag nouă, s-a oprit astăzi la Școala Gimnazială Mihai Tican Romano din Berevoiești. 1200 de volume au îmbogățit biblioteca școlii. Cărțile au fost donate de inspectori, directori, profesori și copii din Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești, Școala Gimnazială Nae A. Ghica Rucăr, Școlile Gimnaziale Oprea Iorgulescu, Nanu Muscel, Theodor Aman, GPP Sfântul Nicolae din Câmpulung, cărora le mulțumim în mod deosebit pentru implicare! De asemenea, mulțumim Editurii Paralela 45 pentru alăturarea în acțiunile noastre educaționale și de voluntariat!
La Berevoiești timpul s-a oprit pentru o clipă. Am construit o mini-bibliotecă pentru copii, am sortat și am organizat cărțile pe rafturi, am lecturat sau am audiat povești, am generat idei pentru noi colaborări și proiecte în beneficiul copiilor. Am fost autentici și frumoși, ca oameni, dar mai presus de toate am adus bucurie și ne-am încărcat cu zâmbetele și optimismul elevilor școlii.
Alături de noi, implicându-se direct și în a cincea acțiune din cadrul acestui proiect, au fost reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Argeș, prin inspectorul școlar general, prof. dr. Alina Manea, inspectorul școlar general adjunct, prof. dr. Constantin Cristinel Crețu și inspectorul școlar, prof. Ionela Ungheanu.
Am fost un tot cu un obiectiv comun: binele elevului! Și am adus acea stare de bine într-o școală care ne-a învățat ce înseamnă lucrul bine făcut constant, dragostea și respectul pentru profesie.
Toate acestea n-ar fi fost cu sens fără aportul directorului școlii, prof. Florin Ceapraz, un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, un director în slujba școlii, având alături o echipă de profesori temerari.
Azi a fost despre educație, voluntariat, fapte nu vorbe, școală prietenoasă, timp activ petrecut în mijlocului elevilor și preșcolarilor.
Povestea continuă...

 

24.03.2022:

A dărui o carte înseamnă a transmite o poveste, a insufla valori precum prietenie, solidaritate, respect, diversitate, empatie. Cuvintele sunt prea mici pentru a exprima bucuria din ochii copiilor de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Sfânta Filofteia" Ștefănești. Colțul de lectură este un loc creat în școală pentru copii și profesori deopotrivă și, de ce nu, locul de întâlnire pentru nașterea altor povești.

 

17.03.2022:

Ieri, 16.03.2022, împreună cu colegii din Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân”, Colegiul Tehnic ”Armand Călinescu”, Școala Gimnazială ”Traian” și Grădinița cu Program Prelungit ”Castelul Fermecat” din Pitești am adus bucurie copiilor și profesorilor din cadrul Liceului Tehnologic Nr.1 Mărăcineni, oferindu-le cărți.
Proiectul ”Colțul de lectură” își continuă acțiunile! Realizăm mini-biblioteci împreună cu profesorii, încurajăm şi stimulăm interesul elevilor și preșcolarilor pentru lumea cărților.
Copiii ne-au umplut inimile de bucurie prin reacțiile lor spontane și sincere! Mulțumim profesorilor, părinților și copiilor care au participat la realizarea acțiunilor noastre educaționale și de voluntariat!

 

03.03.2022:

”Cărțile sunt felul oamenilor de a avea aripi ca îngerii” – Andrei Pleșu
Azi am dat startul înfăptuirii primei mini-biblioteci în cadrul proiectului Colțul de lectură, la Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” din Pitești – Structura Nr. 1.
Doamna inspector școlar general, profesor Alina Manea, inspectori, directori, profesori din Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Casa Corpului Didactic Argeș și din Școlile Gimnaziale I.L. Caragiale, Marin Preda, Mircea Eliade și Nicolae Iorga din Pitești, oameni cu suflet frumos, entuziaști, cu dragoste pentru copii ne-am dat mâna pentru a crea un Colț de lectură cu cărți atractive, adresate tuturor nivelurilor de învățământ.
Prin acțiunile de donație de carte ne dorim să stimulăm interesul copiilor pentru lectură, să punem umărul la îmbogățirea fondului de carte din școli, să sensibilizăm comunitatea școlară privind importanța cărții în viața copiilor.
Profesorii din școala beneficiară au nobila misiune de a duce mai departe demersul nostru prin realizarea unor activități constante care să aducă bucurie și să deschidă aripi spre cunoaștere copiilor.
Vom continua acțiunile și în alte școli din județul Argeș.

 

28.01.2022:

Ieri, 27.01.2022, peste 100 de profesori au răspuns invitației noastre de a participa la un Atelier de lectură desfășurat în cadrul Proiectului educațional și de voluntariat „COLȚUL DE LECTURĂ”.
O întâlnire care a curs precum o poveste despre cărți, proiecte din școli, acțiuni concrete la firul ierbii, în sala de clasă unde colegii noștri se implică, dau sens învățării, sunt conectați cu copiii, îi inspiră și stârnesc curiozitatea acestora pentru lectură. 
Un dialog între educatoare, învățători, profesori de limba și literatura română, inspectori școlari, directori, bibliotecari, profesori documentariști în care Cartea și-a găsit un loc meritat cu prisosință, iar prezentările susținute au reprezentat rodul experienței practice de la catedră. 
De asemenea, am pus bazele activităților de voluntariat ce urmează a fi desfășurate în școlile unde dorim să construim mini-biblioteci pentru copiii ce provin din medii defavorizate.  

„Fă ceva minunat! Oamenii ar putea imita gestul tău.” - Albert Schweitzer

 

05.11.2021: Stimați colegi,
Casa Corpului Didactic Argeș lansează astăzi Proiectul educativ „COLȚUL DE LECTURĂ”!

Vă invităm să vă alăturați echipei CCD Argeș în realizarea acțiunilor propuse!

Formular înscriere proiect educativ ”Colțul de lectură”: https://forms.gle/eVYuNkdhjeLPQLxBA
Mai multe detalii găsiți în materialul atașat: